Acasă Social Educatie Ploiești: Cheltuielile cu educația, în scădere alarmantă

Ploiești: Cheltuielile cu educația, în scădere alarmantă

DISTRIBUIȚI

145970 – 24052017   Pe 10 şi 11 iunie, Ploieștiul va găzdui, pentru al doilea an la rând, Festivalul Internaţional de Educaţie – FIEdu, în cadrul căruia experţi în educaţie din toate colţurile lumii vor prezenta soluții găsite de alte state la problemele cu care se confruntă în prezent educația românească.

Evenimentul internaţional, organizat de Asociația Iubesc Ploieștii, în parteneriat cu Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti și Fundația Seeding Knowledge, are loc în contextul în care, în România, cheltuielile cu educația (7%) sunt pe ultimul loc în clasamentul cheltuielilor publice.

“Studiile arată că majoritatea sistemelor de învăţământ din lume fac eforturi semnificative pentru a reuşi să satisfacă nevoile actuale ale generaţiei tinere și ale pieței muncii. Pentru a evolua, trebuie să ne actualizăm în permanenţă metodele de predare-învăţare şi să integrăm inteligent noile inovaţii tehnologice. Ca să le capteze atenţia elevilor, profesorii trebuie să fie mereu actuali şi să le ofere informaţii relevante şi practice. Când dispunem de resurse financiare limitate, e cu atât mai important să facem investiții susținute în alegerea celor mai eficiente mijoace care să-i ajute pe cât mai mulți copii să-și atingă potențialul”, susține Alexandra Anton, CEO al Festivalului Internaţional de Educaţie – FIEdu.

Până în prezent și-au confirmat prezența reputaţi experţi din Finlanda (Jukka Kangaslahti – Consultant finlandez în Parlamentul Europei), Suedia (Johan Wendt – Fondator Mattecentrum), Regatul Unit (Lisa Vernon – Manager la Historic Royal Palaces), Statele Unite (Nancy Commins, Profesor în educație la Universitatea Colorado) şi Singapore (Lim Ai Hong – profesor). La dezbatere vor participa şi directori de şcoli publice și private, cercetători din domeniul educaţiei, profesori şi elevi din România. Aceştia vor discuta despre teme importante pentru educaţie viitorului, precum: combaterea analfabetismului și scăderea abandonului școlar, colaborarea dintre părinți-copii-profesori, modalități de reducere a birocrației în sistemul de învățământ, dobândirea și îmbunătățirea continuă a inteligenței emoționale, experiențe de învățare în afara școlii, importanța viziunii liderilor din educație, educația financiară și metode moderne de predare.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.