Acasă Sud Prahova Prahova: La 14 mai, de Ziua Dreptului Internațional Umanitar se lansează Apelul...

Prahova: La 14 mai, de Ziua Dreptului Internațional Umanitar se lansează Apelul de la Ploiești

DISTRIBUIȚI

145749 – 12052017 Celebrarea anuală a Zilei Dreptului Internaţional Umanitar în data de 14 mai a fost stabilită prin Legea nr. 177/2013. Organizatorii acestei ediţii și-au stabilit ca obiectiv sensibilizarea factorilor de răspundere de la toate nivelurile, cu privire la necesitatea protecţei patrimoniului cultural şi spiritual al omenirii.

Cea de-a patra ediție a Zilei Dreptului Internațional Umanitar, inițiată de Asociația Română de Drept Umanitar – Filiala Prahova, va fi dedicată marcării a 40 de ani de la adoptarea Protocoalelor adiționale din 1977 la Convențiile umanitare de la Geneva, protocoale care conțin prevederi importante în domeniul protecției, pe timp de conflict armat, a bunurilor cu caracter civil, în general şi a celor culturale, în special.

Înaltele Părți Contractante ale Convenției de la Haga cu privire la protecția bunurilor culturale în caz de conflict armat din 1954, prin care se instituie o protecție specială patrimoniului cultural al popoarelor, își asumă obligația de a aplica dispozițiile acesteia și de a integra protecția bunurilor culturale în legislația lor națională.

România, care a devenit parte la această convenție prin Decretul de ratificare nr. 605/ 26.12.1957, publicat în Buletinul Oficial nr. 6/28.01.1958, și-a asumat o serie de obligații în ceea ce privește difuzarea și aplicarea prevederilor acesteia.

Manifestările organizate în scopul îndeplinirii obligațiilor asumate de statul român beneficiază de sprijinul principalelor structuri ale administrației centrale și locale prahovene, precum și instituții de știință, cultură și educație din municipiul Ploiești. Vor avea loc lansări de carte, vernisaje de expoziții, concursuri de pictură și va fi adoptat Apelul de la Ploiești ”Noi, generaţiile viitoare, cerem salvarea patrimoniului cultural şi educativ al omenirii!” adresat autorităților naționale și internaționale cu răspunderi în domeniu.PROMPT MEDIA

 

foto:ph-online.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.