Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Raetchi vrea să o blocheze pe Firea

Raetchi vrea să o blocheze pe Firea

DISTRIBUIȚI

145829 – 26052017 Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a anuntat ca va lansa in dezbatere publica un proiect de lege care sa elimine „precedentul Firea”, primarul general blocand participarea bucurestenilor la sedintele de Consiliu General, astfel ca cetatenii si membrii societatii civile sa aiba  locuri asigurate la sedintele de consiliu local, judetean sau al Municipiului Bucuresti.

Teoretic, potrivit legii, cetatenii pot participa la sedintele de consiliu local sau la cele ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Practic – si aici avem cazul de la Bucuresti primarul general actual al Capitalei, Gabriela Firea, si majoritatea PSD, blocheaza locurile care ar putea reveni societatii civile si cetatenilor interesati sa participe la lucrarile Consiliului General. Mai exact, acestea sunt ocupate, „rezervate” pentru prieteni de partid, membri de partid sau organizatii non-guvernamentale apropiate de Gabriela Firea sau PSD. Pentru a elimina precedentul Firea, care blocheaza participarea cetatenilor la sedintele Consiliului General, lansez in dezbatere publica un proiect de lege care modifica legea administratiei locale si prin care cetatenii si societatea civila vor avea asigurat un anumit numar de locuri la sedintele de consiliu local, judetean sau Consiliu General al Municipiului Bucuresti.

Ceea ce se intampla la nivelul Primariei Capitalei este un abuz in serviciu mascat, dar care trebuie sanctionat si eliminat, iar singura solutie este o astfel de modificare legislativa. Sunt convins ca abuzul Gabrielei Firea este copiat si in alte fiefuri PSD si, de aceea, prin proiectul de lege pe care il voi depune, consider ca este necesara si introducerea unor amenzi pentru autoritatile locale care nu asigura un numar minim de locuri pentru sedintele de consiliu, in functie de numarul de locuitori al localitatii respective. Inteleg ca pentru unii primari este mai confortabil sa fie inconjurati de yesmeni si le este teama de societatea civila, dar spiritul civic trebuie protejat si incurajat, nu suprimat” declara Raetchi, citat intr-un comunicat de presa.

Ce prevede proiectul de lege de modificare a Legii administratiei publice locale. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.