Acasă Politic Rep. Moldova: A fost inaugurată Troița pentru dezrobirea Basarabiei la Nisporeni

Rep. Moldova: A fost inaugurată Troița pentru dezrobirea Basarabiei la Nisporeni

DISTRIBUIȚI

145871 – 30052017 Deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a sărbătorit Ziua Românilor de Pretutindeni prin participarea la două momente simbolice în Republica Moldova, inaugurarea Troiței pentru dezrobirea Basarabiei la Nisporeni și dezvelirea bustului lui Cuza Vodă Alexandru la Ioan Cuza, Cahul.

”În săptămâna în care i-am comemorat pe eroii români căzuți pe câmpurile de luptă pentru libertatea, demnitatea și unitatea poporului român, m-am bucurat să ajung și la evenimentul organizat la Nisporeni de primarul localității, un român extraordinar și un unionist consecvent, domnul Grigore Robu. Troița pentru dezrobirea Basarabiei (re)inaugurată, astăzi, la Nisporeni, îi cinstește și pe cei care și-au dat viața pentru România Mare și ne motivează pe noi, unioniștii să luptăm în continuare pentru reeditarea acestui act istoric. Pe lângă evenimentul cu conotații simbolice clare, am asistat și la ceremonia de semnare a unui acord de înfrățire între Nisporeni și Breaza. Un lucru mai mult decât binevenit. M-a bucurat participarea la eveniment a unei delegații numeroase din Prahova, Breaza, Lugoj, Sângeorz-Băi”, declară deputatul.

Ziua de 28 mai, dedicată Românilor de Pretutindeni, a fost celebrată prin dezvelirea bustului care îl reprezintă pe Alexandru Ioan Cuza, în localitatea care îi poartă numele, din raionul Cahul. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.