Acasă Politic Serbia: Cât de bolnav e Ghiță?

Serbia: Cât de bolnav e Ghiță?

DISTRIBUIȚI

145856 – 18052017   Pentru fostul deputat Sebastian Ghiță, căruia autoritățile de la Belgrad i-au prelungit arestul cu 40 de zile, urmează o perioadă de foc. Vineri, 19 mai, Ghiță urmează să fie audiat de Curtea Supremă din Belgrad, în cadrul procedurii de extrădare, într-o ședință nepublică, scrie Pressalert.ro.

Pe lângă posibilitatea de a cere azil politic în Serbia, care ar bloca practic, procedura extrădării, deja a fost deschis un nou front în apărarea fostului parlamentar PSD: problemele grave de sănătate de care ar suferi și care i-ar face imposibilă extrădarea. Echipa de avocați din Serbia este dublată de o echipă din România, existând informații conform cărora ar fi fost cooptat și un celebru avocat care activează pe raza Curții de Apel Timișoara.

”Dacă Ghiță va fi sau nu extrădat depinde de ce vrea cel care are puterea în Serbia și este evident cine conduce acum Serbia. Încă funcționează acest mecanism – se întâmplă ce își dorește jupânul. Banii contează și asta s-a văzut în anumite situații când a fost vorba de extrădarea unor cetățeni străini din Serbia”, a declarat pentru PRESSALERT.ro o sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul și care cunoaște extrem de bine ce se întâmplă în Serbia. Decizia de trimitere a lui Ghiță în România depinde și de modul în care vor acționa miniștrii Justiției și de Externe, din guvernul condus încă de Vucic. Ghiță nu are niciun motiv să-și dorească revenirea prea curând în țară, unde-l așteaptă patru mandate de arestare preventivă pentru infracțiuni de corupție.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.