Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Adriana Săftoiu acuză Puterea

Adriana Săftoiu acuză Puterea

DISTRIBUIȚI

146184 – 20062017  PSD are tot dreptul să-şi numească premierul, dacă moţiunea de cenzură va trece miercuri, declară la RFI deputatul PNL Adriana Săftoiu. “Să nu fim ridicoli şi să credem că putem să schimbăm majoritatea parlamentară în acest moment”,  spune aceasta. Parlamentarul liberal acuză Puterea că a încercat să elimine Opoziţia din şedinţele de luni ale comisiilor care au dezbătut anumite proiecte ale UDMR. Adriana Săftoiu crede că “după ziua de ieri şi după atitudinea pe care a avut-o ieri PSD-ul, încercând, se pare, să negocieze cu UDMR-ul votarea moţiunii, înseamnă că PSD-ul are ceva emoţii şi că nu se bazează în totalitate pe un vot în bloc al parlamentarilor PSD, pentru că altfel nu se explică ziua de ieri din Parlament”, mai completează deputatul.

“Să anulezi şedinţa de plen luni, care e, cum să spun, sfântă, luni e întotdeauna plen, să anulezi şedinţa de plen pe la ora 14.30, să nu dai nici o explicaţie, să nu anunţi comisiile, după care să anunţi comisiile înainte cu 15-20 de minute de ora la care spui că va avea loc comisia, să te duci la comisii, să aduni ce poţi, mulţi dintre noi eram plecaţi. După care nu mai au loc comisiile (…). Ce s-a urmărit a fost eliminarea Opoziţiei din aceste şedinţe, adică Opoziţia convinsă că nu există activitate, vă dau exemplul Comisiei pentru drepturile omului, din care fac eu parte, la ora 14.30 am aflat că nu există şedinţă de plen, la 14.36 am aflat că nu avem comisii, ca ulterior să primesc un mesaj că la ora 16 totuşi există comisie. Întâmplător, noi am avut şedinţe de grup şi tot partidul rămăsese pe loc, dar altfel am fi plecat mulţi. Şi atunci, nu-i aşa, comisiile acestea aveau loc doar cu membrii PSD, ALDE, UDMR, fără ca Opoziţia să fie prezentă şi puteau să treacă ce voiau ei, fără nici o dezbatere. Despre asta este vorba, despre modalitatea pe care a ales-o Puterea pentru a-şi negocia evident liniştea pentru moţiune”, spune deputatul PNL.

Adriana Săftoiu explică decizia PNL privind moţiunea de cenzură: “Vom fi prezenţi, vom asigura cvorumul, dar cred că e bine să-i lăsăm pe cei de la PSD să-şi dea acest test de fidelitate şi solidaritate, să vedem câţi dintre ei vor vota căderea propriului Guvern şi vom vedea şi ceea ce se pregăteşte eventual, ceea ce se spune, se prefigurează, o rupere a PSD-ului”.

Ce va face PNL, dacă moţiunea de cenzură va trece? “PSD-ul care are acum o majoritate parlamentară confortabilă are tot dreptul să-şi numească premierul, să nu fim ridicoli şi să credem că putem să schimbăm majoritatea parlamentară în acest moment. O asemenea schimbare de majoritate se poate face doar sau cel puţin în urma unor alegeri anticipate, ceea ce cred că din nou e dificil să le declanşezi”, afirmă deputatul liberal. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.