Acasă Sud-Vest Olt Alte percheziţii la evazionişti

Alte percheziţii la evazionişti

DISTRIBUIȚI

146237 – 22062017  Polițiștii au efectuat  nouă percheziții domiciliare în județele Olt, Argeș și Vâlcea, în două dosare penale privind infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor, prejudiciul estimat fiind de 2,4 milioane lei, anunță IGPR într-un comunicat.

La acțiuni au participat 32 de polițiști de Investigare a criminalității economice și de la Acțiuni Speciale din județul Olt. În urma perchezițiilor, cinci persoane au fost conduse la audieri, iar oamenii legii au ridicat documente de evidență contabilă, în vederea probării activității infracționale.

Potrivit sursei citate, administratorii a două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, din Slatina și Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli și operațiuni fictive. Ei ar fi creat un circuit tip suveică, folosind 20 de firme de tip fantomă, pentru a diminua obligațiile fiscale.

Persoanele ce au fost conduse la audieri „sunt bănuite că, în perioada 2011 — 2016, în calitate de administratori a două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive. În activitatea infracțională, aceștia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, și nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obținute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. și a impozitului pe profit”, menționează comunicatul citat.

Prejudiciul din cele două dosare este estimat la 2,4 milioane lei, reprezentând TVA și impozit pe profit. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.