Acasă Social ANA: Cea de-a două reuniune a grupului Dublin, sub Preşedinţia României

ANA: Cea de-a două reuniune a grupului Dublin, sub Preşedinţia României

DISTRIBUIȚI

146008 – 09062017 România, prin Agenția Națională Antidrog (ANA), a prezidat „Reuniunea Grupului Dublin”, care a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Bruxelles. Din anul 2016, România, prin Agenţia Naţională Antidrog, deţine preşedinţia Grupului Dublin, iar în această calitate, directorul ANA, Sorin Oprea, a condus lucrările şi a mediat opiniile din cadrul activităților pentru a îndeplini obiectivele grupului.

În cadrul reuniunii, au fost atinse teme actuale ale acestui mecanism mondial de cooperare precum: dezbaterea rapoartelor regionale privind fenomenul drogurilor în lume, acceptarea Turciei și Rusiei ca şi observatori, precum şi modificarea Regulamentului de funcţionare a Grupului.

De asemenea, au fost formulate propuneri de organizare a unui Side Event (eveniment paralel) al Grupului Dublin la cea de-a 61 Reuniune a Comisiei pe Narcotice (CND) ONU – Viena. Tema acestuia va viza „Efectele drogurilor privind sănătatea şi securitatea naţională”, cu accent direct pe găsirea soluţiilor de cooperare internaţională.

În calitatea sa de președinte până în anul 2018, România își propune o continuare a perfecționării colectării datelor de la cele 86 state aflate în prezent sub monitorizarea Grupului, precum și elaborarea unor recomandări, care, în prealabil, primesc consensul Grupului, oferind posibilitatea implementării politicilor antidrog generate de documentele ONU, ale Uniunii Europene, precum și ale altor foruri regionale de cooperare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.