Acasă Vest Arad Arad : 91 într-un TIR

Arad : 91 într-un TIR

DISTRIBUIȚI

146316 – 27062017 Nouăzeci și unu de cetățeni din Irak și Siria, din care 44 bărbați, 18 femei și 29 copii, au fost depistați, marți, la P.T.F. Nădlac II de polițiștii de frontieră, ascunși într-un camion cu piese auto.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, aceştia intenţionau să ajungă în mod illegal  într-un stat din Spațiul Schengen. Autocamionul în care se aflau cele nouă zeci şi unu de persoane, înmatriculat în Turcia, condus de cetățeanul turc Ylmaz R., în vârstă de 46 de ani, a ajuns marți dimineață, în jurul orei 6.30, la P.T.F Nădlac II — Csanadpalota pentru a ieși din țară. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Norvegia. În urma controlului efectuat de  polițiștii de frontieră, s-a constatat că șnurul de siguranță al camionului este tăiat și înnodat cu o fașă din plastic în partea laterală. Drept urmare, s-a trecut la efectuarea unui control amănunțit asupra compartimentului marfă al automarfarului, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, nouăzeci și unu de persoane. ‘În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt 44 bărbați, 18 femei și 29 copii, cetățeni irakieni și sirieni, adulții având vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staționând în mai multe parcări’,  se specifică în comunicat.

Cetățenii irakieni și sirieni au declarat că s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, iar șoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.