Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Arena Naţională, din nou în regim de urgenţă

Arena Naţională, din nou în regim de urgenţă

DISTRIBUIȚI

146407 – 30062017 – Arena Naţională va trece din adminstrarea Adminsitraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru a fi reparat şi modernizat „în regim de urgenţă” în cursul acestui an, pentru Campionatul European de Fotbal 2020, conform unui proiect de hotărâre aprobat, vineri, de consilierii generali.

„Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020. (…) În prezent, Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA”, se arată în expunerea de motive din proiectul de hotărâre.

Iniţiatorii proiectului spun că aceste reparaţii trebuie realizate „în regim de urgenţă” în cursul acestui an, pentru că „este pusă în pericol funcţionalitatea arenei”.

În proiect se mai menţionează că toate cheltuielile cu organizarea evenimentelor, relaţia cu instituţiile abilitate privind funcţionarea bazei sportive şi curăţenia rămân în sarcina ALPAB, iar serviciile şi lucrările pentru întreţinerea şi funcţionarea stadionului se vor face de către Primăria Capitalei.

Consilierul PNL Cristian Deaconescu le-a spus consilierilor că ar trebui să fie „serioşi”, pentru că, după ce au trecut stadionul la ALPAB, Primăria îl ia din nou în administrare.

„Eu v-aş întreba când suntem serioşi? Când îl dăm la ALPAB sau când îl luăm de la ALPAB? Acum trei luni am votat trecerea lui la ALPAB, acum îl luăm înapoi?”, a declarat Deaconescu. Proiectul a fost aprobat cu 43 de voturi „pentru”.

În luna februarie, CGMB a adoptat un proiect de hotărâre potrivit căruia administratorul unic al Arenei Naţionale să fie Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement. Administrarea Arenei Naţionale era împărţită între Primăria Capitalei şi ALPAB, iar corespondenţa dintre cei doi administratori şi rezolvarea diverselor probleme se desfăşurau prin intermediul Direcţiei Investiţii, CGMB invocând că procedura era greoaie, iar „timpii de răspuns” pentru situaţii în care decizia trebuie luată cu operativitate erau „mult prea lungi”.

Tot atunci a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind costurile închirierii Arenei Naţionale pentru evenimente culturale şi sportive. Astfel, pentru Campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii şi Cupa României, precum şi pentru meciuri ale echipei naţionale, închirierea Arenei Naţionale costă 13.000 de euro/eveniment. Pentru campionatele de fotbal UEFA Champions League şi UEFA Europa League, preţurile sunt de 28.000 de euro, respectiv 23.000 de euro. Închirierea stadionului pentru un eveniment cultural costă 18.000 de euro, iar un eveniment special costă 30.000 de euro.

De asemenea, conform proiectului de hotărâre, închirierea va funcţiona şi după următoarele tarife: pentru evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi spaţiilor din tribune – 15 euro/mp/lună, pentru spaţiile de birouri şi anexe pentru diverse activităţi – 2,5 euro/mp/lună, pentru serviciile de operare Stadion Arena Naţională – 10.000 de euro/meci (eveniment). Tariful pentru parcarea supraterană – 3 lei/oră/auto, pentru conferinţe de vânzări şi training-uri (în sală) – 100 de euro/oră/sală, pentru evenimentele sezoniere – 20 de lei/mp/zi, evenimente corporate – 500 de euro/oră, filmări private – 400 de euro/oră.

Biletul pentru un tur de stadion cu grup de minim 10 persoane costă 10 lei, iar biletul pentru un tur de stadion care cuprinde şi vestiarele costă 20 de lei. Accesul pe pista de atletism exterioară costă 10 lei/persoană/oră, iar un abonament cu maxim 10 şedinţe costă 80 de lei/persoană/lună.

Sumele încasate pentru evenimentele desfăşurate pe Stadionul Naţional vor constitui venituri proprii la ALPAB şi primăria Capitalei, iar contractele de închiriere pentru evenimente vor fi încheiate de către ALPAB, potrivit proiectului aprobat în februarie. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.