Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Al 7-lea Forum pentru coeziune

Bruxelles: Al 7-lea Forum pentru coeziune

DISTRIBUIȚI

146284 – 26062017 În data de 26 şi 27 iunie, se desfăşoară al 7-lea Forum pentru coeziune la Bruxelles.  Această reuniune majoră, organizată o dată la fiecare trei ani, reunește aproape 700 de actori principali în politica de coeziune, respectiv reprezentanți ai instituțiilor europene, ai statelor membre, parteneri economici și sociali, universități și autorități regionale și locale. Toți participanții se reunesc pentru a dezbate politica de coeziune post-2020, în contextul pregătirilor în curs pentru următorul cadru financiar, un document de reflecție asupra viitorului finanțelor UE fiind prevăzut a fi prezentat până la finalul lunii.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și prim-ministrul maltez, Joseph Muscat, vor lua pe rând cuvântul pe parcursul celor două zile, de-a lungul cărora sunt organizate numeroase ateliere și conferințe pe teme referitoare, în special, la simplificarea normelor, investițiile UE în inovare, reducerea disparităților geografice sau sprijinul pentru reformele structurale.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, alături de vicepreședintele Comisiei Europene responsabil pentru locuri de muncă, creștere economică, competitivitate și investiții, Jyrki Katainen, vor deschide lucrările Forumului. Comisarii europeni Günther H. Oettinger, Phil Hogan, Marianne Thyssen, Karmenu Vella și Pierre Moscovici participă la dezbatere.

Comisarul Corina Creţu a declarat: „Forumul de coeziune constituie o etapă esențială în pregătirea cadrului financiar post-2020. El ne va permite să ne testăm ideile în rândul actorilor care pun în practică politica de coeziune pe teren. Și va fi, de asemenea, ocazia de a asculta propunerile lor pentru modelarea unei politici de coeziune care știe să răspundă provocărilor rezultate din globalizare și din nevoia de a construi economii robuste și rezistente. Mă aștept să avem două zile încărcate de schimburi de opinii, care vor alimenta procesul nostru de reflecție.” – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.