Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Conflictul Grindeanu – Dragnea escaladează

București: Conflictul Grindeanu – Dragnea escaladează

DISTRIBUIȚI

146123 – 1606208  Conflictul dintre PSD și ALDE, pe de-o parte, și Sorin Grindeanu, de cealalaltă, escaladează.  Coaliția PSD – ALDE a luat oficial decizia de a depune o moțiune de cenzură împotriva premierului care refuză să plece de la govern. Cei doi lideri, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, nu au siguranța că aceasta va trece de Parlament, având în vedere că PMP a spus că nu face alianță cu PSD, USR nu va participa la vot, PNL se mai gândește, iar UDMR nu a făcut publică nicio poziție oficială.

PSD și ALDE se pot baza doar pe ele, deși nici măcar asta nu mai este sigur, având în vedere că premierul are un aliat puternic în Victor Ponta.

Sorin Grindeanu: ”Până luni, îi cer lui Dragnea să-și asume criza. După ce demisionează, demisionez și eu. Voi avea întâlniri cu parlamentari PSD”.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut președintelui PSD, Liviu Dragnea, să își asume criza politică. Grindeanu a precizat că, după ce liderul PSD își dă demisia, va demisiona și el din funcția de prim-ministru.

Premierul Sorin Grindeanu a subliniat, inca o data, joi seara, după ce a fost exclus din PSD, că Liviu Dragnea nu va scăpa așa ușor de el și că va demisiona odata cu Liviu Dragnea. Despre excluderea din partid, Grindeanu a precizat ca este o zi trista pentru el, insa Dragnea nu poate scapa de el deoarece a fost, este si va ramane PSD-ist. ”E o zi trista. La presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus in PSD. – Oricat ar incerca Dragnea sa scape de mine, pentru ca ii sunt incomod, am fost, sunt si voi fi PSD-ist. De un an de zile, acest partid nu a mai avut un Birou Permanent National. Singurele modalitati prin care se conduce in acest moment sunt aceste CEX-uri, unde este organizata o executie. Ultimul il stiti, cel de ieri. Penultimul, Nicolae Serban. Pe 15 iunie 2017 se va scrie ca Liviu Dragnea, impotriva intereselor tarii, impotriva propriului partid, a decis sa darame un guvern legimit, pe care, asa cum se lauda, el l-a pus. Nu PSD, nu votul romanilor, nu parlamentarii PSD si ALDE. Eu, pe persoana fizica, Liviu Dragnea.

Nu în ultimul rând, Grindeanu a precizat că nu el, ci Liviu Dragnea a fost la șpriț cu persoane din serviciile secrete și a jucat tenis cu acestea, dorind să înlăture speculațiile potrivit cărora criza politică a fost create de oameni din servicii care se află în spatele premierului.

Cat despre inlocuirea lui Mihai Busuioc cu Victor Ponta, in functia de secretar general al Guvernului, Grindeanu a evitat sa dea un raspuns si s-a rezumat sa ii invite pe jurnalisti sa urmareasca Monitorul Oficial.

Grindeanu a mai declarat ca a vorbit, in ultimele doua zile, cu președintele Klaus Iohannis, insa fara a da detalii.

Premierul a declarat și că lipsesc câteva demisii ale miniştrilor din Cabinetul său, deşi au fost anunţate, precizând că luni va lua o decizie în legătură cu acestea. ”Lipsesc câteva demisii, deşi au fost anunţate. Am dat acest termen până luni ca şi dl Liviu Dragnea să îşi asume prin demisie, alături de mine, aşa-zisul eşec al acestui guvern, iar luni vă voi anunţa şi voi lua o hotărâre”, a spus Grindeanu, la Palatul Victoria. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.