Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Din 2018 se introduce impozitul pe cifra de afaceri

București: Din 2018 se introduce impozitul pe cifra de afaceri

DISTRIBUIȚI

 146363 – 29062017 –  În noul program de guvernare este anunțată, printre alte măsuri fiscale și bugetare, una care va avea un impact asupra tuturor firmelor din România. Acestea nu vor mai fi taxate în funcție de profiturile pe care le obțin, ci în funcție de cifra de afaceri. ”Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din România, (impozit pe cifra de afaceri) începând cu 1 ianuarie 2018. Acest impozit va înlocui impozitul pe profit și va avea două sau trei trepte de impozitare”, scrie în programul de guvernare al Guvernului Tudose. Cotele acestor două-trei trepte de impozitare nu sunt precizate în documentul citat.

Măsura va afecta în special companiile care au cifră de afaceri mare dar lucrează, din cauza specificității sectorului sau a altor factori, cu marje mici de profit.

Un exemplu ar putea fi în sectorul supermarketurilor, un tip de business care, în general, lucrează cu cifre de afaceri foarte mari, dar cu rate de profit mici întrucât este o afacere într-un domeniu de obicei foarte competitiv. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.