Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dumitru Oprea: ”Rigiditatea sistemului de învățământ și nevoia de adaptare a...

București: Dumitru Oprea: ”Rigiditatea sistemului de învățământ și nevoia de adaptare a programelor de studii la cerințele economiei”

DISTRIBUIȚI

146104 – 15062017 Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) trebuie să își schimbe modul de abordare a programelor de studii, astfel încât acestea să poată fi adaptate cât mai repede la solicitările pieței, fără a face rabat la calitate. Într-o întrebare adresată Ministrului Educației, luni, 12 iunie 2017, parlamentarul ieșean s-a referit la nevoia universităților de a răspunde rapid cerințelor de formare profesională, în acord cu inițiativele adoptate recent de către Comisia Europeană (CE). Prin aceste propuneri se prevede, printre altele, ca viitorii studenți să beneficieze de informații actualizate și fiabile care să îi ajute să decidă ce cursuri să aleagă și către ce domenii să se orienteze pe piața muncii.

În aceste context, deputatul liberal a declarat că au existat numeroase situații când ARACIS, prin normele și structurile pe care le elaborează, a fost o barieră în asigurarea flexibilității sistemului universitar. Iar, uneori, deciziile luate au intrat în contradicție cu Legea Educației, pentru că a ajuns aproape să dețină monopolul pe evaluarea calității, deși legea prevede altceva.

Ca urmare, Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei Naţionale să precizeze cum va asigura aplicarea noilor prevederi ale Comisiei Europene, astfel încât universitățile să aibă suficientă flexibilitate în alegerea și adaptarea tipurilor de programe universitare. Toate acestea cu scopul de a răspunde cerințelor pieții într-un timp optim și nu în câțiva ani, cât durează în prezent procedurile de autorizare și acreditare ARACIS.

Demers de informare asupra condițiilor în care se desfășoară principalele interacțiuni cu publicul ale polițiștilor aflați în misiune. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.