Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ghiță nu primește mandate de arestare în cazul Bădescu

București: Ghiță nu primește mandate de arestare în cazul Bădescu

DISTRIBUIȚI

146026 – 12062017  Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, sa respinga solicitarea procurorilor DNA de a emite un mandat de arestare preventiva pentru Sebastian Ghita, in dosarul in care este acuzat ca i-a dat o casa fostului primar din Ploiesti Iulian Badescu, in schimbul finantarii de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploiesti, informeaza News.ro. La termenul din 6 iunie, instanta suprema a amanat pronuntarea unei decizii in acest caz pentru 12 iunie.

Pana acum, pe numele lui Ghita au fost emise trei mandate de arestare in lipsa – unul in dosarul privind vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, in care este urmarit penal si fostul prim-ministru Victor Ponta, altul in dosarul de coruptie in care fostul deputat este urmarit penal pentru trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, iar cel de-al treilea in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova. O a cincea solicitare de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Ghita va fi luata in discutie in 15 iunie de Tribunalul Prahova, in dosarul Hidro Prahova, in care acesta este cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

In iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Sebastian Ghita si Iulian Badescu sub acuzatiile de dare, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.