Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Iohannis și diplomația românească pot detensiona relațiile SUA-UE

Bucuresti: Iohannis și diplomația românească pot detensiona relațiile SUA-UE

DISTRIBUIȚI

145954 – 07062017 Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că vizita președintelui Iohannis în SUA reprezintă un moment în care România mizează pe maturitatea și competența diplomației românești.Într-o declarație politică susținută în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul ieșean a subliniat că întrunirea dintre Klaus Iohannis cu Donald J. Trump vine într-o perioadă foarte complicată la nivel internațional. Pe de o parte, actuala administraţie a SUA pare că dorește un alt sistem de alianţe, în timp ce vestul Europei caută o soluţie de securitate peste cadrul NATO. Pe de altă parte, România, ca membră NATO şi a Uniunii Europene, semnatară a unui parteneriat strategic cu SUA, nu poate fi pusă să aleagă între UE și SUA.

Astfel, deputatul liberal a declarat că România trebuie să-și respecte angajamentele față de toți partenerii externi, chiar și atunci când între aceștia există opinii diferite, cum sunt cele privind Acordul de la Paris şi ultimele declaraţii ale preşedintelui Trump.
„Retragerea SUA din Acordul de la Paris, precum şi declaraţiile preşedintelui Trump, generează, pe termen scurt, efecte la nivelul relaţiilor de putere în cadrul economiei globale şi a politicilor de securitate. Însă, în ciuda unei etape complicate şi imprevizibile în leadearship-ul american, acordul României pentru parteneriatul strategic nu este manifest doar în funcție de administraţia de la Casa Albă, ci ilustrează o puternică legătură între SUA şi statul nostru“, a afirmat acesta.

În finalul declarației, Dumitru Oprea consideră că diplomația noastră are o șansă istorică de a interveni pentru a detensiona relațiile dintre SUA și UE.  – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.