Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: MAI are grijă de Bacalaureat

Bucuresti: MAI are grijă de Bacalaureat

DISTRIBUIȚI

145934 – 06062017 Peste 3.500 de polițiști și 1.700 jandarmi vor asigura, la nivel național, măsurile de ordine publică pe perioada desfășurării examenului de Bacalaureat din acest an.

Pentru buna organizare a activităților, în proximitatea centrelor de examen vor fi prezenți peste 2.500 de polițiști de ordine publică, aproximativ 750 de polițiști rutieri și peste 250 de ofițeri și agenți de la alte structuri specializate ale poliției.  De asemenea, 1.700 jandarmi vor asigura menținerea ordinii publice în zonele în care se vor desfășura probele de examen.

Totodată, jandarmeria asigură protecția centrelor în care sunt concepute și corectate subiectele de examen și a celor în care se soluționează contestațiile. Pompierii au luat măsuri pentru prevenirea incidentelor în clădirile în care au loc probele, iar echipajele SMURD sunt pregătite pentru a interveni rapid în cazul în care participanții la sesiunea de examen vor necesita intervenții medicale. „Bacalaureatul este un moment important pentru mii de elevi și pentru familiile acestora și vreau să ne asigurăm că în proximitatea instituțiilor de învățământ nu vor fi înregistrate evenimente care să afecteze siguranța copiilor” a declarat ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan.

Măsurile luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru perioada în care se va desfășura examenul de Bacalaureat au un caracter preventiv și sunt menite să asigure ordinea publică, astfel încât elevii și părinții să beneficieze un climat de liniște și normalitate în zonele unde vor avea loc asemenea activități.  Anul acesta, în sesiunea iunie – iulie, examenul de Bacalaureat se desfășoară în 1.737 de centre din întreaga țară. La examen sunt înscriși peste 148.000 de elevi. – PROMPT MEDIA

 

foto:gds.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.