Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Măsură pentru accelerarea modernizării agriculturii

București: Măsură pentru accelerarea modernizării agriculturii

DISTRIBUIȚI

146058 – 13062017 Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 13 iunie, proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.22/2017 pentru modificarea şi completarea OUG nr.43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, pentru completarea art.51 din Legea nr.329/2009.

Pentru realizarea obiectivului prevăzut în Programul de Guvernare privind finanţarea fermierilor şi susţinerea utilizării mecanismului de garantare prevăzut a se derula pe baza fondurilor naţionale de care dispune Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-au propus eliminarea definiţiei de fermă de familie şi lărgirea accesului la măsurile promovate şi pentru alte categorii de beneficiari, persoane fizice şi juridice, sector agroalimentar şi acvacultură, prevăzuţi în OUG nr.3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015 – 2020, reducerea comisionului de garantare pentru beneficiari de la 3,8% la 2% pentru a asigura accesul mai facil al fermierilor la garanţii pentru credite, modificarea definiţiei pentru achiziţie de teren şi atingerea unui plafon maxim de 750 ha şi nu 250 ha, cât era până în present și creşterea procentului de garantare de la 50% la 80% pentru fermierii care solicită credite bancare pentru achiziţionarea de teren agricol, iar diferenţa de garanţie pentru acoperirea integrală a creditului va fi asigurată cu terenurile cumpărate şi/sau alte bunuri aflate în proprietatea acestuia sau a terţilor.

Programul de guvernare în ceea ce priveşte agricultura şi dezvoltarea satului românesc stabileşte priorităţile pentru perioada următoare pe un orizont de timp mediu de 4 până la 8 ani. Scopul social-democraţilor este fructificarea potenţialului agricol real al României, concomitent cu revitalizarea zonelor rurale prin programe de investiţii şi prin noile politici agricole, astfel încât acest sector să devină motor de creştere economică şi o sursă de locuri de muncă pentru cetăţenii din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor, pentru a se evita migraţia din satele româneşti.

Acest proiect de lege vine ca o măsură de accelerare a modernizării agriculturii. Doar prin sprijinirea sectorului agricol se poate asigura o hrană sănătoasă pentru întreaga populaţie a ţării şi totodată putem recâştiga piaţa internă. De asemenea, modernizarea agriculturii va asigura un trai decent pentru fermieri şi va reduce importurile de produse agroalimentare. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.