Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministrul Carmen Dan: Camionul militar răsturnat rămas fără frâne

București: Ministrul Carmen Dan: Camionul militar răsturnat rămas fără frâne

DISTRIBUIȚI

146382 – 30062017 –Un camion avand la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vanatori de Munte s-a rasturnat, joi seara, intr-o prapastie, in judetul Arges, accidentul soldandu-se cu trei morti. Camionul era ultimul dintr-o coloana de patru vehicule militare care se deplasau dinspre Cincu spre Campulung.

Cei trei militari morti se aflau in cabina camionului in momentul in care acesta s-a rasturnat si au ramas prinsi intre fiarele contorsionate. Ceilalti zece militari se aflau in partea din spate a vehiculului militar. Noua dintre acestia au fost preluati de ambulante si transportati la spital. Al zecelea militar a scapat fara nicio leziune. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat ca din declaratiile supravietuitorilor reiese ca autovehiculul a ramas fara frane.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader au decedat în urma accidentului survenit în data de 29 iunie în apropierea localității Valea Urdei, județul Argeș.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

Toți militarii răniți sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București.

La 30 iunie, la ora 8.30, au fost organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident.

Prim-ministrul Mihai Tudose: ”În trei minute a fost institutită celula de criză, cod roșu, au plecat mașini de descarcerare, au fost informat și ministrul Apărarii, Domnul Arafat era deja acolo. Domnul Bodog a fost rugat să vorbească la spitalele din zonă. Veste proastă, am aflat că țara noastră nu are elicopter pe timp de noapte în zonă montană”.

Premierul Mihai Tudose a cerut ministrului Apărării Adrian Tuțuianu, ministrului de Interne Carmen Dan și secretarului de stat din MAI Raed Arafat să acționeze de urgență, în mod coordonat, în cadrul celulei de criză, pentru salvarea vieții militarilor răniți în accidentul care a avut loc în această seară în județul Argeș.

Prim-ministrul Tudose a fost în permanentă legătură cu instituțiile implicate în acțiunea de salvare pentru ca Executivul să pună la dispoziție tot ce este nevoie pentru sprijinirea victimelor și a familiilor acestora. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.