Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nicio zi fără festival în Capitală

București: Nicio zi fără festival în Capitală

DISTRIBUIȚI

146228 – 22062017 Primăria Capitalei și Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București vă invită la cea de-a treia ediție a festivalului IEsc – urban, contemporan, românesc, în perioada 23 – 25 iunie, în Parcul Circului.

Organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Iei, evenimentul prezintă publicului o serie de manifestări artistice care îmbină latura tradițională cu cea modernă: trei seri de concerte, expoziții de ii și accesorii, studiouri foto profesionale, proiecție de film românesc, însoțită de o discuție cu personalități din industria cinematografică românească, ateliere de creație și o zonă de food și relaxare.

IEsc – urban, contemporan, românesc este un  eveniment care celebrează ia, un brand de țară care constituie o permanentă sursă de inspirație și care aduce în atenție folclorul reinterpretat, prin integrarea elementelor tradiționale în contemporan.

IEsc are o puternică latură interactivă, oferind tuturor celor prezenți ocazia de a purta piese vestimentare autentice și de a realiza fotografii în cele două studiouri foto, unul tradițional, al cărui decor pare a fi desprins dintr-un colț de odaie românească și unul modern, în care motivele tradiționale sunt aduse în prezent.

Din dorința de a promova arta românească și creatorii săi, festivalul prezintă publicului, în prima seară a evenimentului, proiecția filmului românesc ”Două Lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, la finalul căreia cei prezenți vor putea asista la o dezbatere alături de criticul de film Ileana Bîrsan și invitații săi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.