Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Organizațiile puternice vor decide viitorul președinte al PNL

București: Organizațiile puternice vor decide viitorul președinte al PNL

DISTRIBUIȚI

146030 – 12062017  Aproximativ 5.000 de delagaţi liberali vor participa pe 17 iunie, la ROMEXPO, la Congresul PNL în care va fi ales viitorul lider al formaţiunii. Organizaţiile puternice vor avea un cuvânt greu de spus, în condiţiile în care, potrivit numărului de delegaţi, primele 10 organizaţii au peste 33% din numărul celor care vor vota.

“Podiumul” organizaţiilor, ca număr de delegaţi, e împărţit de următoarele filiale: Suceava (189 de delegaţi), Bihor (179 e delegaţi), urmate de Alba şi Cluj, cu acelaşi număr de delegaţi – 175. Lista celor mai puternice organizaţii la Congresul de sâmbătă e completată de Prahova (163 de delagţi), Arad (153 de delegaţi), Sibiu (153 de delegaţi), Constanţa (152 de delegaţi), Timiş (149 de delegaţi) Ilfov (144 de delegaţi).  Aceste prime zece organizaţii vor avea aproape o treime din numărul total de delegaţi de la Congres. Din organizaţiile în care s-a dat până în prezent votul în Comitetul Director Judeţean, Ludovic Orban a obţinut cel mai mare număr de voturi în Suceava, Bihor, Sibiu, Buzău, Dâmboviţa, Argeş, Satu Mare, Mehedinţi, Gorj, Tulcea, Olt, Mureş, Iaşi, Braşov, Bistriţa Năsăud, Prahova, Vaslui, Vrancea, Sector 6, Botoşani, Bacău, Constanţa.

Pe de altă parte, Cristian Buşoi a obţinut cu moţiunea sa cel mai mare număr de voturi organizaţiile Timiş, Ilfov, PNL Sector, 1, PNL Sector 3, PNL Sector 4, PNL Sector 5, Caraş Severin, Ialomiţa, Maramureş. Părerile celor din echipa principalilor candidaţi diferă în ceea ce priveşte deznodământul competiţiei. Surse politice din echipa lui Cristian Buşoi susţin că lupta va fi strânsă. În schimb din tabăra lui Ludovic Orban, mesajul este că fostul ministru al Transporturilor va strange între 70% şi 80% din voturi, având o largă susţinere la Congres. – sursa: Adevărul.ro  PROMPT MEDIA

 

foto:ronews.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.