Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti : Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizării unitare

Bucuresti : Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizării unitare

DISTRIBUIȚI

146335 – 28062017 – Șeful statului a promulgat legea prin care salariile din sistemul bugetar vor crește substanțial, lege promovată de parlamentarii PSD și ALDE și intens criticată de specialiștii în economie, informează digi24.

„Președintele Klaus Iohannis susține necesitatea de creștere a veniturilor salariale, în mod sustenabil, pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor. Este evident faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechitățile și disfuncționalitățile salariale. În același timp, Președintele României susține necesitatea unei creșteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivațiile adecvate și performanțele necesare din partea tuturor beneficiarilor”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

În continuare, președintele Klaus Iohannis amintește că legea salarizării unitare este un proiect asumat de PSD, ca „parte esențială a programului de guvernare”, motiv pentru care coaliția la putere trebuie să vegheze asupra stabilității macroeconomice și bugetare a țării.

„Coaliția aflată la guvernare are obligația să se asigure că legea salarizării va produce rezultate conform promisiunilor făcute, fără a genera dezechilibre în economie și implicații negative asupra bugetului public. În acest sens, aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate și Creștere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB. Această lege ar trebui să rezolve problemele salariale existente în sectorul public, fără să creeze altele. Orice ajustări ulterioare, menite să asigure spațiul bugetar destinat salarizării, trebuie să fie făcute în mod transparent, credibil și responsabil, fără a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei, respectiv investițiile și proiectele de infrastructură asumate la nivel guvernamental”, mai transmite președintele Klaus Iohannis.

Atât pe parcursul dezbaterilor publice, cât și în timpul discuțiilor din Parlament, mai multe sindicate s-au arătat nemulțumite de prevederile din Legea salarizării unitare promovate de Lia Olguța Vasilescu și susținute de PSD și ALDE.

Chiar și după ce proiectul a fost adoptat de Parlament și a plecat la Președinție, au fost categorii sociale – profesorii și procurorii – care i-au cerut lui Klaus Iohannis retrimiterea legii în Parlament, spre reexaminare. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.