Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Preşedintele României a reiterat interesul pe termen lung faţă de extinderea...

București: Preşedintele României a reiterat interesul pe termen lung faţă de extinderea cooperării economice dintre România şi Germania

DISTRIBUIȚI

146131 – 1606208  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit joi, 15 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei Comitetului German pentru Relații Economice din Europa de Est condusă de președintele Comitetului, dr. Wolfgang Büchele. Vizita este ocazionată de dorinţa de a continua și intensifica dialogul privind cooperarea economică bilaterală.

În debutul întrevederii, preşedintele României a felicitat Comitetul pentru activitatea sa, cât și pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor bilaterale de comerț și investiții între România și Germania.

Totodată, preşedintele României a reiterat interesul pe termen lung faţă de extinderea cooperării economice dintre România şi Germania, apreciind dinamica foarte bună a relaţiilor comerciale româno-germane, nu doar în domenii consacrate, precum industria auto, sectorul IT&C sau industria de apărare, ci și în domenii al căror potențial încă nu a fost atins, precum sectorul energiei și al industriei agro-alimentare.

În ultimii 5 ani, relaţiile comerciale româno-germane au înregistrat un ritm de creştere de circa 11% anual. În acest context, în anul 2016, relațiile comerciale româno-germane au depăşit 26 de miliarde de euro. Acest trend pozitiv poate fi consolidat, în continuare, prin noi oportunități economice şi prin investiţii menite să genereze valoare adăugată şi noi locuri de muncă, stabile şi bine plătite.

Dr. Wolfgang Büchele a ţinut să evidenţieze faptul că relaţiile comerciale dintre România şi Germania au o poziție echilibrată în balanța comercială, investitorii germani considerând că economia noastră beneficiază de atuuri semnificative în raport cu lanțurile de producţie ale economiei Germaniei.

În acest context, se doreşte aprofundarea cooperării economice în viitor, prin investiţii în cercetare-dezvoltare din care să rezulte o creştere a valorii adăugate produsă în România. În urmărirea acestui obiectiv, companiile germane apreciază importanţa pregătirii profesionale a forţei de muncă, fiind subliniată, în același timp, nevoia de stabilitate şi predictibilitate în planul mediului de afaceri din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să menţioneze faptul că, în ultimii ani, România a adoptat măsuri care au condus la creşterea atractivităţii mediului de afaceri din țara noastră, una dintre acestea fiind sistemul de învăţământ dual, care va depăşi stadiul de proiect pilot şi va consolida avantajele competitive de care România dispune.

În încheierea întrevederii, Preşedintele României a exprimat convingerea că, în viitor, relaţia dintre România şi investitorii străini va avea obiective mult mai ambiţioase, care vor aduce prosperitate cetăţenilor și vor spori potenţialul de creştere economică a României. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.