Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Protest anti-urși la București

București: Protest anti-urși la București

DISTRIBUIȚI

146329 – 28062017 Asociația Felcsík și președintele Consiliului Județean Harghita fac apel către primarii și șefii composesoratelor din județele Harghita, Covasna, Mureș, Brașov, Prahova și Argeș de a se alătura inițiativei de participare, în număr cât mai mare, la un protest care se preconizează a avea loc la 5 iulie la București. Acesta urmează să fie organizat în cazul în care nu se emite ordinul de derogare pentru intervenția în cazul carnivorelor mari până la data 30 iunie. Protestul de la București a fost ideea primarului de la Sândominic, Karda Róbert, care este și președintele Asociației Felcsík, și a fost făcută pe fondul incidentului care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute când ursul a atacat un cioban.

În cursul zilei de miercuri, președintele consiliului județean, împreună cu prefectul județului Harghita au înaintat o scrisoare ministrului Mediului prin care solicită emiterea ordinului de derogare pentru intervenția de urgență în cazul urșilor care atacă oameni sau provoacă daune materiale, și nu numai.

În ultima perioadă, de mai multe ori ursul a atacat oameni, a intrat în localități, a pătruns în case. Pentru că a crescut numărul urșilor, a crescut și pericolul la populația de urs și daunele produse de aceștia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.