Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România a devenit principalul partener al SUA din Europa

București: România a devenit principalul partener al SUA din Europa

DISTRIBUIȚI

146076 – 14062017 Deputatul Andreea Cosma a anunțat marți, 13 iunie, că în urma declarațiilor președintelui SUA, Donald Trump, prin care acesta își arată susținerea față de România și laudă eforturile de creștere a cheltuielilor militare la 2% din PIB arată faptul că țara noastră și-a consolidat poziția de partener strategic în cadrul NATO. Președintele Trump a dat România ca exemplu pentru restul statelor membre NATO, în ceea ce privește necesitatea de majorare a contribuțiilor pentru apărare.

”În acest moment, România a devenit principalul partener al SUA din Europa. Consider că vizita președintelui Iohannis în Statele Unite, de săptămâna trecută, a fost deosebit de importantă pentru noi, ca națiune. Faptul că președintele Dragnea a fost la Washington în ianuarie, iar în urmă cu câteva zile s-a aflat acolo și președintele Iohannis ajută România nu numai din punct de vedere militar, dar și din punct de vedere economic. Nu contează din ce parte a eșichierului politic este liderul care ne reprezintă la acest nivel, trebuie să fim in primul rând români si abia apoi membri de partid”, a declarat Andreea Cosma.

În luna iulie a acestui an, țara noastră va găzdui un exercițiu de amploare, la care vor participa aproximativ 30.000 de soldați din țările membre NATO. Acest lucru arată încrederea pe care ne-o oferă partenerii noștri strategici, americanii, dar și eforturile pe care le-a făcut actualul Guvern pentru a aloca resurse financiare suplimentare pentru dotarea armatei și pregătirea soldaților români.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.