Acasă Externe Agenda Europeana România – comandant al Forței de Jandarmerie Europeană – EUROGENDFOR

România – comandant al Forței de Jandarmerie Europeană – EUROGENDFOR

DISTRIBUIȚI

146394 – 30062017 – Ministerul Afacerilor Externe salută preluarea de către România, la 27 iunie 2017, prin intermediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a funcției de comandant al EUROGENDFOR.

România va deţine pentru o perioadă de doi ani (iunie 2017-iunie 2019) această funcție de importanță și vizibilitate, în contextul implicării tot mai active a EUROGENDFOR în misiuni sub egida UE și ONU, precum și al contribuției acesteia la implementarea în domeniul securității și apărării a obiectivelor Strategiei Globale a UE.

La 18 octombrie 2007, la Velsen, în Olanda, a fost adoptat Tratatul între Regatul Spaniei, Republica Franceză, Republica Italiană, Regatul Olandei şi Republica Portugheză, stabilind Forţa de Jandarmerie Europeană (EUROGENDFOR). România a ratificat Tratatul privind crearea Forței la 1 martie 2015.

EUROGENDFOR reprezintă o forță multinațională formată din unităţi de poliţie cu statut militar şi atribuţii în domeniul poliţienesc, puse la dispoziţie de către statele fondatoare în mod voluntar, pentru a întări capacităţile gestionării crizelor internaţionale. În 2015, România, prin intermediul Jandarmeriei Române, a deţinut Preşedinţia Comitetului Interministerial (CIMIN) al EUROGENDFOR.

În prezent, EUROGENDFOR este constituită din şapte state membre: Franţa, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, România şi Polonia, un stat partener, Lituania şi un membru observator, Turcia. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.