Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se va circula mai bine în Prelungirea Ghencea?

București: Se va circula mai bine în Prelungirea Ghencea?

DISTRIBUIȚI

146015 – 12062017  Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, va incheia in perioada imediat urmatoare lucrarile de amenajare a Soselei Prelungirea Ghencea. Din luna aprilie a acestui an, atunci cand acestea au demarat, si pana in prezent, Administratia Strazilor a executat in zona lucrari de reparatii a carosabilului, de amenajare a trotuarelor si de construire a alveolelor aferente statiilor RATB.

Au fost efectuate lucrari de reparatie a carosabilului pe o suprafata de peste 12.000 mp, intre intersectia cu str. Brasov si limita administrativa cu judetul Ilfov.

De asemenea, de la intersectia Prelungirii Ghencea cu str. Oltului pana la intersectia cu str. Magnoliei, au fost executate lucrari de reparatii si amenajare a trotuarelor pe o lungime de aproximativ 2,4 km. In ceea ce priveste statiile RATB, au fost executate 3 alveole, suplimentar fata de cele 5 construite in anul 2016.

Au mai ramas de executat lucrari de amenajare a trotuarelor pe o lungime de aproximativ 500 de metri in zona serelor, cu termen de finalizare 15 iunie, in functie de conditiile meteo.

”Precizam ca trotuarele au fost realizate cat mai departe de carosabil, pentru a permite scurgerea apei pluviale, aceasta masura fiind luata pana la executarea canalizarii pluviale, o lucrare ampla de investitii, ce se va realiza odata cu supralargirea Prelungirii Ghencea. Subliniem ca, pentru siguranta pietonilor, in zona vor fi montate indicatoare rutiere cu semnificatia Oprirea Interzisa, intrucat s-a constatat ca sunt foarte multe autoturisme parcate in portiunea cuprinsa intre trotuare si carosabil. Latimea trotuarelor construite este in cea mai mare parte de 1,5 m, cu exceptia zonelor unde aceasta a fost redusa, pentru a nu afecta proprietatile private, conform planurilor cadastrale. De asemenea, Administratia Strazilor va supune spre aprobarea Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti infiintarea de noi treceri de pietoni, urmand ca acestea sa fie amenajate in zilele imediat urmatoare obtinerii avizului”, se arată într-un comunicat de presă.

Primaria Capitalei a alocat cinci milioane de lei pentru obiectivul de investitii Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti. Suma va fi folosita pentru intocmirea unui nou studiu de fezabilitate si a unui Plan Urbanistic Zonal, care sa corespunda situatiei actuale din teren, avad in vedere ca zona s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. In urma demersurilor Municipalitatii, acest proiect va fi inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov 2016-2030.

In paralel cu proiectul Municipalitatii, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei si calea ferata care include un giratoriu suspendat ce ar trebui să fluidizeze ciruclaţia rutieră în zona intersecţiei dintre işirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde, in prezent, se creează frecvent ambuteiaje. PROMPT MEDIA

 

foto:evz.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.