Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sevil Shhaideh, pe tușă

București: Sevil Shhaideh, pe tușă

DISTRIBUIȚI

146151 – 1906208   Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anuntat sambata ca a blocat impartirea de catre Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii si mana dreapta a lui Livu Dragnea, a banilor din Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2. E vorba despre proiecte de doua miliarde de lei, pe care Shhaideh anuntase vineri ca urmeaza sa-i imparta primarilor si sefilor de Consilii Judetene. Grindeanu a mai anuntat ca a demis toti secretarii de Stat, secretarul general si pe adjunctul sau din Ministerul Dezvoltarii. ”De azi, Sevil Shhaideh nu mai poate semna nici un act in legatura cu PNDL”, a spus Grindeanu.

Grindeanu a lansat primul avertisment la adresa lui Shhaideh joi seara, dupa ce coalitia PSD-ALDE i-a retras sprijinul politic. La doar o zi, Shhaideh a anuntat printr-un comunciat de presa ca a dat drumul la bani pentru baronii locali.

PNDL (precedat de un program similar, numit PNDI) este un program de investitii cu bani de la fondul de stat. Programul a fost folosit intotdeauna de partidul aflat la guvernare pentru a recompensa primarii loiali sau pentru a atrage primari de la alte partide. Inca de pe vremea guvernului Boc, acest program a fost aspru criticat de presa, societatea civila, FMI si Banca Mondiala pentru modul in care erau gestionati banii de la stat: alocari fara criterii, selectie arbitrara, lipsa evaluarii privind eficienta chetuielilor etc. Practic, PNDL este unul dintre cele mai puternice instrumente prin care un guvern controleaza politic teritoriul.

Premierul Sorin Grindeanu a demis toti oamenii pusi in fruntea Ministerul Dezvoltarii si Fondurilor Europene de Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii si cel mai loial om al lui Liviu Dragnea. Deciziile au fost publicate in Monitorul Oficial duminica dupa-amiaza.

Este vorba despre Ciprian Lucian Rosca – secretar de Stat, Virgil-Alin Chirila, secretar de Stat, Mihail Dorus – secretar de Stat, Sirma Caraman – secretar de Stat, Luminita Zezeanu – secretar de Stat, Marcel-Alexandru Stoica – subsecretar de Stat, Angel Gheorghiu – subsecretar de Stat, Adriana-Mihaela Udroiu – subsecretar de Stat, Mihai Grigore – subsecretar de Stat, Ionela Stoian – secretar general, Mihaela Dinca, secretar general adjunct și Iuliana-Camelia Coporan – secretar general adjunct.

Shhaideh îl dă în judecată pe Grindeanu

Ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, a anuntat, duminica, ca ii va face plangere penala premirului Grindeanu dupa ce a fost acuzata ca foloseste fondurile din PNDL in scop politic.

”Ma gandesc sa fac o plangere penala impotriva premierului Sorin Grindeanu cu privire la afirmatiile sale mincinoase. Mi-am contact deja avocatii. Domnul Grindeanu vrea sa blocheze dezvoltarea Romaniei. Cautam toate solutiile pentru debloarea acestei institutii esentiale a statului roman”, a declarat Shhaideh la Antena 3.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.