Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Și magistraţii vor lefuri mai mari

Bucuresti: Și magistraţii vor lefuri mai mari

DISTRIBUIȚI

145935 – 06062017 Magistraţii de la Judecătoria Sector 3 Bucuresti au protestat timp de două ore astăzi, reclamând faptul că salariile lor sunt mici, comparativ cu salariile magistraţilor din tribunale sau curţi de apel, scrie News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Sector 3 Bucuresti, Daniela Stancioi, magistraţii acestei instanţe au întrerupt lucrul şi nu au intrat în sălile de judecată între orele 10.00-12.00, în semn de protest faţă de nivelul salarizării.  Aceasta a mai precizat că decizia de declanşare a protestului a fost luată în Adunarea Generală a Judecatorilor Sector 3, in 31 mai.

Magistraţii sunt nemulţumiţi de coeficientul de salarizare aprobat de CSM, în comparaţie cu ceilalţi judecători de la tribunale, curţi de apel şi instanţa supremă, în unele cazuri diferenţele salariale între judecători fiind şi de 20.000 de lei pe lună.

„Nu dorim micşorarea indemnizatiilor celorlalţi judecători, ci doar corelarea salariilor judecătorilor de judecătorii cu indemnizaţiile celorlalţi judecători, în condiţiile în care 70% dintre dosare sunt soluţionate de judecătoriile din ţară, multe dintre ele rămânând cu soluţii definitive deoarece nu mai sunt atacate”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sector 3 Bucureşti, Daniela Stăncioi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.