Acasă Social Aparare Bucuresti:Reuniune interministerială la M.Ap.N.

Bucuresti:Reuniune interministerială la M.Ap.N.

DISTRIBUIȚI

 146350 – 28062017 – Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, a coordonat reuniunea Comitetului interministerial pentru implementarea Acordului de acces privind activitatea forţelor Statelor Unite ale Americii staţionate pe teritoriul României, desfășurată miercuri, 28 iunie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale.  La eveniment au participat secretari de stat din ministere şi experţi ai instituţiilor publice direct implicate în implementarea Acordului de acces.           Discuţiile s-au axat pe exerciţiile comune de instruire bilaterală şi multinaţională planificate pentru anul acesta de forţele armate române şi americane pe teritoriul țării noastre. Accentul a fost pus pe Saber Guardian 17 (SG 17), care va începe luna viitoare şi care se va desfăşura şi pe teritoriul României. La exercițiu vor participa aproximativ 25.000 de militari, cu peste 2.000 de mijloace tehnice, din 22 de ţări aliate și partenere, iar pentru buna sa desfăşurare este nevoie de cooperare și coordonare între Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale, cel al Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Interne, precum și prefecturile, consiliile judeţene şi primăriile din zonele în care vor avea loc acțiuni și evenimente de sprijin ale SG 17.

Oficialii prezenți astăzi la M.Ap.N. au convenit asupra măsurilor care urmează să fie adoptate în perioada imediat următoare pentru ca activităţile programate să se desfăşoare potrivit prevederilor ce decurg din Acordul de acces.

Reuniunea comitetului a fost urmată de cea a comisiei interministeriale pentru legătura cu forţele armate străine. Discuţiile au vizat, printre altele, măsurile necesare pentru punerea în aplicare a Acordului suplimentar la protocolul de la Paris, cel care stabileşte cadrul juridic şi facilitează funcţionarea Comandamentelor Aliate pe teritoriul României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.