Acasă Centru Covasna Covasna: Deputatul Kulcsar Terza Jozsef: 2018 ”an de doliu” pentru comunitatea maghiară

Covasna: Deputatul Kulcsar Terza Jozsef: 2018 ”an de doliu” pentru comunitatea maghiară

DISTRIBUIȚI

 146242 – 23062017  Deputatul Kulcsar Terza Jozsef a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca este revoltat de reactiile antimaghiare aparute in ultimele zile in spatiul public, pe fondul negocierilor purtate intre UDMR si PSD pentru sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu.

Kulcsar Terza Jozsef a afirmat ca ”pozitia grupului UDMR a fost foarte corecta”, in cadrul discutiilor nefiind solicitate altceva decat ”drepturile comunitatii maghiare promise pe 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia”.

”Sunt foarte revoltat, nu este corect, nu este cinstit, nu este omeneste, este sovin extremist ce se intampla (…) Pozitia grupului UDMR (…) a fost foarte corecta, nu a sarit calul, nu a cerut nimic aberant, nimic imoral, ilogic, numai acele drepturi care ne apartin noua si au fost promise cu ocazia Proclamatiei de la Alba Iulia (…) Nu am cerut autonomia teritoriala a tinutului secuiesc, am cerut numai o parte dintre aceste promisiuni, care nici la ora actuala nu sunt respectate”, a spus parlamentarul covasnean, citat de Agerpres.

In context, el a afirmat ca sunt de ”neacceptat” declaratiile presedintelui Klaus Iohannis referitoare la autonomia pe criterii etnice, dar si ale fostului presedinte, Traian Basescu.

Deputatul a mai spus, printre altele, ca anul viitor, cand se implinesc 100 de ani de la Unirea de la 1 Decembrie 1918, este un ”an de doliu” pentru comunitatea maghiara. ”Trebuie sa fie anul doliului 2018. Din punctul nostru de vedere, este anul doliului in Romania si daca se pune un steag tricolor pentru sarbatoare, trebuie pus si un steag negru (…) Sper ca populatia de etnie romana sa inteleaga ca ne dorim pace, liniste si bucurie, dar dorim si ca drepturile comunitatii noastre, ale copiilor nostri sa fie respectate”, a mai spus Kulcsar Terza Jozsef, el precizand ca a facut aceste consideratii in nume personal, si nu ale grupului UDMR din care face parte.

Kulcsar este presedintele Partidului Civic Maghiar Covasna si a intrat in Camera Deputatilor pe listele UDMR, in urma aliantei politice facute intre cele doua formatiuni la alegerile parlamentare de anul trecut, mai afirmă sursa citată. PROMPT MEDIA

 

foto:stiri.covasnamedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.