Acasă Externe COZMIN GUȘĂ: ENGLEZA PERFECTĂ A LUI KLAUS IOHANNIS

COZMIN GUȘĂ: ENGLEZA PERFECTĂ A LUI KLAUS IOHANNIS

DISTRIBUIȚI

”Toată lumea a văzut doi oameni care au origine germană”

Întâlnirea dintre preşedintele României și cel al SUA a fost lăudată și de consultantul politic Cozmin Gușă, acesta susținând că evenimentul intră în categoria întâlnirilor istorice, catalogând conferința de presă drept senzațională”. Totodată, Gușă a mai spus că, în acest moment, s-a reînoit parteneriatul strategic dintre SUA și România, pe care, în trecut ”s-a așezat praful”.

”În primul rând am un epitat legat de această conferință de presă: Senzațional!, în sensul profund consolidat al termenului”, a declarat consultantul politic la scurt timp după încheierea conferinței de presă de pe peluza Casei Albe, completând că în acest moment se schimbă ”jocul dezbaterii problemelor internaționale”.

Gușă a comentat, în trei puncte, întâlnirea dintre președintele SUA și cel al României. ”Pe lângă senazțional mai vreau să spun un lucru care practic este un triptic, cele trei picioare care susțin o masă a colaborării și care sunt date de niște situații și gesturi.

Toată lumea a văzut doi oameni care au origine germană. Este un detaliu care nu o să scape al geopoliticienilor. Acea origine germană a lui Trump cu originea lui Iohannis reprezeintă un liant”, susține consultantul politic Cozmin Gușă. ”Al doilea element care pe mine m-a făcut să fiu foarte atent la ceea ce urmează a fost bătaia pe umăr. Trump l-a bătut pe umăr pe Iohannis ca pe un camarad, ca pe un tovarăș de luptă, ca pe cineva pe care te bazezi”, a continuat consultantul politic.

Cozmin Gușă a subliniat că, în acest moment, parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii s-a reînnoit. ”Al treila element pentru Iohannis și România este engleza impecabilă cu care Iohannis a vorbit în fața jurnaliștilor. O engleză pe care niciun președinte de stat nu a mai avut-o. Putem să discutăm și despre conținutul discursului lui Iohannis. A fost un discurs consolidat, relaxat. A dovedit că este jucător. Acest triptic informal, apropo de originea comună a celor doi, bătaia pe umăr și engleza impecabilă a lui iohannis, așează această întâlnire în categoria întâlnirilor istorice, care dă de înțeles că parteneriatul strategic a fost reînnoit, pentru că se cam așezase praful pe el”, a adăugat Gușă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.