Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Croația: Cooperare româno-croată pentru aderarea la Spațiul Schengen

Croația: Cooperare româno-croată pentru aderarea la Spațiul Schengen

DISTRIBUIȚI

146010 – 12062017  Premierul Sorin Grindeanu efectuează luni, 12 iunie, o vizită oficială în Croația, în cadrul căreia are întrevederi cu președintele republicii, Kolinda Grabar, prim-ministrul Andrej Plenkovic și cu președintele Parlamentului, Gordan Jandrokovic. Din delegația română face parte și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Temele de interes bilateral și european înscrise pe agenda convorbirilor de la Zagreb sunt abordate inclusiv din perspectiva dezbaterilor despre viitorul Uniunii Europene, atât România, cât și Croația susținând necesitatea coeziunii și solidarității în interiorul Uniunii. Subiectul este de interes pentru ambele țări, inclusiv în contextul în care România a început deja pregătirea primului său mandat la președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, iar Croația va deține acest mandat la un an după România, în primul semestru al anului 2020. Cele două țări și-au propus, totodată, să coopereze pentru aderarea lor la Spațiul Schengen, aspecte evidențiate inclusiv cu prilejul convorbirilor pe care premierul Sorin Grindeanu le-a avut în luna martie a.c., la Palatul Victoria, cu Davor Ivo Stier, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Europene din Republica Croația.

În cursul vizitei pe care delegația română condusă de premierul Sorin Grindeanu o va efectua în Croația, va fi semnat Acordul privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate, precum și un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera Economică a Republicii Croația.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.