Acasă Externe Donald Trump se duce în Franţa

Donald Trump se duce în Franţa

DISTRIBUIȚI

 146376 – 29062017 –  Președintele american Donald Trump a acceptat invitația omologului său francez Emmanuel Macron de a participa la ceremoniile de la Paris de Ziua Națională a Franței, la 14 iulie, au anunțat atât Casa Albă cât și președinția franceză, relatează Reuters, citat de RFI.

„Ca parte a ceremoniilor care marchează 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a acceptat invitația președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, de a participa la parada de Ziua Căderii Bastiliei, la 14 iulie” – se precizează într-un comunicat de la Palatul Elysee.

Cei doi lideri au avut marți o convorbire telefonică, iar Macron i-a transmis invitația sa liderului de la Casa Albă.

Macron și Trump s-au întâlnit ultima dată la Bruxelles în luna mai, întrevedere care s-a remarcat printr-o strângere lungă de mâini. În 2017 se marchează și 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, alături de Antantă.

Americanii au intrat în primul război mondial în 1917, însă primele trupe au ajuns pe frontul din Franţa un an mai târziu.  Totuşi acum 100 de ani a început mobilizarea a aproape trei milioane de soldaţi. Un milion dintre ei au fost trimisi în Franța în 1918. Unităţile americane au intrat in luptă în vara lui 1918, iar ofensiva de 100 de zile a dus, în cele din urmă, la încheierea armistiţiului. – PROMPT MEDIA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSe schimbă Codul Rutier
Articolul următorZiua Dunării 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.