Acasă Economie Dumitru Oprea: ”Fermierul român, până să fie sancționat, trebuie mai întâi informat”

Dumitru Oprea: ”Fermierul român, până să fie sancționat, trebuie mai întâi informat”

DISTRIBUIȚI

145991 – 09062017 Deputatul PNL Dumitru Oprea semnalează faptul că fermierii români se plâng de o serie de deficiențe privind informațiile despre programele cu finanțare nerambursabilă, dar și de utilizarea, de către funcționari, a unui limbaj mult prea tehnic.

Într-o întrebare adresată Ministrului Agriculturii, parlamentarul a arătat că se impune respectarea recomandărilor Comisiei Europene privind comunicarea cu beneficiarii fondurilor europene. Acest lucru este necesar atât în privința drepturilor şi obligaţiilor lor, cât și a normelor naţionale și ale Uniunii Europene privind eligibilitatea, condiţiile specifice de implementare a planului de finanțare, evidența financiar-contabilă și alte proceduri.

În acest context, deputatul a solicitat Ministrului Petre Daea să prezinte măsurile pe care le va adopta pentru informarea fermierilor români privind cerințele și regulile proiectelor cu finanțare nerambursabilă, astfel încât derularea lor să fie corectă și să se elimine posibilele nereguli. De asemenea, trebuie clarificat cine își asumă responsabilitatea pentru sancțiunile aplicate fermierilor din lipsă de informații, motiv pentru care Dumitru Oprea a cerut numărul și valoarea campaniilor de informare, susținute în anul 2017, pentru beneficiarii APIA, atât la nivel național, cât și în Iași.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.