Acasă Social Educatie Emilia Șercan face propria investigație

Emilia Șercan face propria investigație

DISTRIBUIȚI

Lucrarea de licență a jurnalistei Emiliei Șercan, asupra căreia au fost formulate suspiciuni de plagiat, nu poate fi consultată fără acordul ei, au decis reprezentanții mediului academic din Sibiu. Iar Emilia Șercan nu vrea să facă declarații publice până nu își termină propria investigație, scrie Turnul Sfatului.

Fost ministru al Educației, actual rector al Universității din București, Mircea Dumitru, spune că instituția pe care o conduce tratează lucrările de licență drept niște documente publice. ”Lucrările de licență sunt lucrări publice. Noi nu le ținem în arhivă mai mult de cinci ani, deoarece nu avem spații de depozitare și nu există nicio obligație legală să facem depozit cu aceste lucrări”, declară Mircea Dumitru, rector al universității în cadrul căreia funcționează și facultatea unde predă Emilia Șercan. Despre faptul că, la Sibiu, este cerut și acordul autorului lucrării, fostul ministru al Educației susține că acest lucru ține de autonomia universitară. ”Eu am o altă părere, este o lucrare cu regim public, este un examen la o universitate, a avut o comisie, în public puteau să fie și oameni care nu aparțineau comisiei“, a mai declarat Mircea Dumitru. Lucrările de licență pot fi consultate pe baza unei cereri și la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, cât timp aceste lucrări se află în arhivele facultății.

În urma dezvăluirilor referitoare la suspiciunile de plagiat puse pe seama lucrării de licență a Emiliei Șercan, Turnul Sfatului a solicitat și consultarea acestei lucrări. Aceasta se află acum în arhiva Facultății de științe socio-umane din Sibiu, în cadrul căreia a fost transferată arhiva fostei Facultăți de jurnalism și științele comunicării, desființată în urma unei restructurări organizatorice a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Cererea pentru accesul la licență a fost transmisă la 30 mai și, inițial, reprezentanții Universității au lăsat de înțeles că lucrarea – aflată în arhivele instituției în dublu exemplar – nu poate fi accesată de persoane străine. O zi mai târziu, rectorul Universității ”Lucian Blaga”, Ioan Bondrea, a precizat că accesul la lucrare poate fi făcut doar cu acordul autorului. ”A fost transmisă o adresă din partea Universității pentru a solicita acest acord”, a declarat Ioan Bondrea.

Emilia Șercan:”Nu comentez până nu îmi voi finaliza propria investigație, care să îmi clarifice lucrurile la nivel instituțional. Când voi avea ceva de comunicat, o voi face personal, nu prin intermediul mass-media”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.