Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Fără cercetători străini în România

Fără cercetători străini în România

DISTRIBUIȚI

145958 – 07062017 Cercetătorii străini au fost excluși de la evaluarea proiectelor științifice românești, iar românii care lucrează la universitățile străine au fost eliminați din consiliile științifice naționale, informează Digi24.

Hotărârea care apare într-un act adițional al unui contract din cadrul Planului Național de Cercetare și Inovare a stârnit controverse în mediul științific. Cercetătorii spun că, prin această decizie, cercetarea românească mai face un pas în spate. Reprezentanții Universității Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca spun că este o decizie anti-europeană, care ar putea avea urmări grave în domeniul științific.

Asociația cercetătorilor români îndeamnă comunitatea științifică din România să boicoteze procesul de evaluare a proiectelor naționale de cercetare până la acceptarea de către minister a utilizării evaluatorilor internaționali.

Pe de altă parte, ministrul Cercetării, Șerban Valeca, spune că decizia va duce la optimizarea activității atât din punct de vedere științific, financiar, cât și al economiei de timp. – PROMPT MEDIA

Foto:vocea.biz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.