Acasă Externe Franța: Firme românești, la Salonul aeronautic de la Paris

Franța: Firme românești, la Salonul aeronautic de la Paris

DISTRIBUIȚI

146224 – 22062017 Giganţii industriei aeronautice îşi încordează muşchii la Salonul de la Paris şi visează la contracte grase. Printre miile de firme de acolo se numără şi câteva din industria aeronautică românească. Unele au deja veşti bune. Boeing a anunţat că vrea să extindă contractele pentru componente cu Romaero. Giganţii Airbus şi Boeing au adus la Paris ultimele modele de aeronave. Specialiştii şi jurnaliştii au putut vedea evoluţiile avioanelor A380, A350 sau Boeing 737 max 9.

Şi industria militară este bine reprezentată. Pe lângă Rafal, un supersonic produs de Franţa, la Salonul de la Le Bourget a venit şi F-ul 35, cel mai modern, dar şi cel mai scump multirol.

Printre expozanţii de la Le Bourget se numără şi Airbus Helicopters România. Directorii fabricii de la Braşov speră să convingă anul acesta Ministerul Apărării să schimbe vechile IAR 330 Puma cu noul H215.

De altfel, la salonul aeronautic, compania Turbomecanica a semnat un acord care-i va permite să repare motoarele noilor elicoptere H215, care vor fi produse la Braşov.

Salonul aeronautic de la Paris are loc o dată la doi ani, alternativ cu cel de la Farnborough, din Marea Britanie. Publicul va putea intra să vadă giganţii aerului de vineri până duminică, anunță www.Stiri.tvr.ro. – PROMPT MEDIA

 

foto:reporterntv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.