Acasă Economie Galați: Grup de contrabadiști destructurat la Galați

Galați: Grup de contrabadiști destructurat la Galați

DISTRIBUIȚI

146230 – 22062017  La 21 iunie 2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi si procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile (produse din tutun şi energetice).

În acest scop, au fost efectuate 12 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor structurii infracţionale, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi cantitatea de 1.400 litri de combustibil. De asemenea, au fost găsite şi ridicate opt autovehicule utilizate pentru realizarea activităţilor de contrabandă.

În urma cercetărilor efectuate au rezultat suspiciuni rezonabile că, în cursul lunii septembrie 2016, cinci indivizi din România și Republica Moldova au constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat alte trei persoane. Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, membrii acestuia au introdus în România, din Republica Moldova, peste 125.000 litri de produse energetice accizabile (motorină) şi peste 13.000 pachete de ţigări, aceştia procedând la valorificare acestora.

Prin ordonanţele din data de 22 iunie.2017 s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a șase inculpaţi, faţă de alţi doi inculpaţi dispunându-se luarea măsurii preventive a controlului judiciar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.