Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ilfov: ITM Ilfov anunță iar controale

Ilfov: ITM Ilfov anunță iar controale

DISTRIBUIȚI
ITM_Ilfov

ITM_Ilfov146112 – 1506208 Schimbările de ordin economic şi organizatoric care au avut loc în România în ultimii ani au avut implicaţii sociale profunde asupra forţei de muncă, producând anumite îngrijorări în ceea ce priveşte asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor la locul de muncă. Principalii factori de ordin social care produc îngrijorare şi afectează lucrătorii din România sunt preocuparea permanentă asupra păstrării locului de muncă, scăderea numărului de lucrători specializaţi concomitent cu suplimentarea sarcinilor de serviciu pentru cei rămaşi în activitate, creşterea exigenţei tehnologice în urma apariţiei de noi echipamente şi tehnologii, îmbătrânirea forţei de muncă, schimbări produse în dinamica accidentelor de muncă.

În perioada 2012 – 2015, s-a înregistrat o creştere a accidentelor de muncă în România. Tendinţa de creştere a indicelui de frecvenţă a accidentaţilor în muncă (0,88% în 2012 la 0,95% în 2015), înregistraţi în România în ultima perioadă, a fost factorul determinant în luarea deciziei de a declanşa acţiunea de monitorizare şi verificare a modului în care unităţile ce au înregistrat accidente de muncă, realizează măsurile stabilite cu ocazia cercetării evenimentelor, măsuri care să ducă la prevenirea altor evenimente similare şi care să întărească nivelul securităţii şi sănătăţii în muncă din unitate.

Campania de control se desfăşoară în două etape: în lunile aprilie și mai 2017 a avut loc prima etapă, de informare a partenerilor sociali din unităţile care au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani, despre modul de derulare a acţiunii, iar a doua etapa va consta în verificarea prin acţiuni de control la angajatori, a modului de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale întocmite cu ocazia cercetării evenimentelor. Această etapă se va desfăşura în perioada iunie – noiembrie 2017.

Obiectivul general al acţiunii este creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din unităţile care vor fi supuse controlului, în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă pentru eliminarea/diminuarea accidentelor de muncă şi promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional.

Pentru atingerea obiectivului propus, I.T.M. Ilfov va începe în această lună, derularea activităţilor de control privind verificarea în teren a realizării măsurilor dispuse în urma cercetării evenimentelor produse în cadrul unităţilor. De asemenea, pe parcursul lunilor următoare se vor organiza, la sediu, sesiuni în vederea promovării bunelor practici constatate în unităţile controlate anterior, şi care au obţinut rezultate în reducerea numărului de evenimente.

Se va face şi mediatizarea acţiunii naţionale privind verificarea măsurilor stabilite prin procesele verbale de cercetare a evenimentelor, în unităţile care au înregistrat astfel de evenimente în ultima perioadă, de pe raza judeţului Ilfov, prin publicarea de materiale informative pe site-ul instituţiei şi prin mass-media locală. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.