Acasă Economie Investiție de 60 de milioane de euro în Prahova

Investiție de 60 de milioane de euro în Prahova

DISTRIBUIȚI

146091 – 14062017 Deputatul PSD de Prahova, Andreea Cosma, a anunțat miercuri, 14 iunie, că în parcul industrial West Park din municipiul Ploiești a fost inaugurată a doua fabrică de piese auto a companiei americane Timken în urma unei investiții de 60 de milioane de euro.

„Au început să apară primele rezultate ale programului de guvernare pe care PSD l-a propus românilor la alegerile din decembrie 2016. Cel mai important este că se vor crea 120 de locuri de muncă în urma acestei investiții, dar vor mai fi alte câteva zeci joburi ale partenerilor cu care vor colabora americanii de pe platforma industrială din Ploiești. Toate acestea sunt posibile datorită măsurilor de relaxare fiscală pe care le-a luat PSD până în prezent. În același timp este și meritul echipei de la Consiliul Județean Prahova, care se implică permanent în vederea atragerii investitorilor în județul nostru”, a declarat Andreea Cosma.

Activităţile de producţie ale noii unităţi se vor desfăşura pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, Grupul american Timken este prezent din 1997 în producţia locală de rulmenţi. Compania din SUA a rulat în anul 2016 afaceri de 81,3 milioane de euro, în creştere cu 2% faţă de anul 2015 şi a raportat un profit net de 12,9 milioane de euro, cu 9% mai mare față de acum doi ani.

Timken operează 63 de fabrici din întreaga lume, între care opt unităţi de producţie europene, în Italia, Franţa, Polonia, România şi Marea Britanie. Compania desfăşoară operaţiuni în 28 de ţări şi are 14.000 de angajaţi. Grupul proiectează, produce şi comercializează rulmenţi, transmisii, cutii de viteză, centuri, lanţuri şi produse asociate şi oferă servicii de reconstrucţie şi reparaţii.

„Mă bucur că în urma parteneriatului strategic dintre țara noastră și SUA, care a împlinit 20 de ani, România a început să beneficieze și de investiții importante în industria locală. Nu mai vorbim de forță de muncă ieftină și necalificată, cum era până acum. Țara noastră a început să fie cunoscută în Europa ca fiind o regiune cu forță de muncă bine calificată în domenii înalt tehnologice, cum sunt industria auto, domeniul IT sau energia regenerabilă. De asemenea, retribuțiile angajaților au început să se majoreze și în mediul privat datorită creșterii salariului minim din sistemul bugetar, ceea ce înseamnă mai mulți bani în buzunar în fiecare lună pentru fiecare român și mai mulți români în clasa de mijloc”, a completat deputatul social-democrat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.