Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Klaus Iohannis, decorat în Germania

Klaus Iohannis, decorat în Germania

DISTRIBUIȚI

 146182 – 20062017  Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 20 iunie a.c., la Ambasada României la Berlin, o alocuțiune în cadrul momentului festiv dedicat decernării Ordinului „Sfântul Gheorghe” al Balului Operei „Semper” din Dresda. “Este o deosebită onoare să primesc, cu ocazia vizitei oficiale la Berlin, Ordinul «Sfântul Gheorghe» al Balului Operei «Semper» din Dresda. Am regretat foarte mult că nu am putut să iau parte, pe 3 februarie, la seara de gală a balului. Dar acest lucru s-a întâmplat din motive foarte întemeiate. După cum știți, concetățenii mei manifestau exact în acele zile pentru a apăra democrația și statul de drept din România. Am considerat că este datoria mea morală să le fiu alături.

Sunt încântat de faptul că avem astăzi, la Berlin, în cadrul Ambasadei României și românilor, ocazia de a ne reuni. Vă sunt foarte recunoscător pentru onoarea pe care mi-o faceți prin decernarea acestui premiu.

Primesc cu mare plăcere Ordinul «Sfântul Gheorghe» și îl dedic prieteniei româno-germane, pe care o prețuim foarte mult.

Numele ordinului care mi-a fost înmânat – «Sfântul Gheorghe» – poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european și internațional actual.Viitorul proiectului european ține de angajarea pe calea solidarității și a unității, în mod pragmatic și credibil. Important este ca UE să-și păstreze, sincer și onest, valorile și principiile sale fundamentale și să identifice căi concrete pentru a fi mai apropiată de cetățenii săi.

Europa înseamnă democrație, pluralism, toleranță, diversitate. Uniunea Europeană înseamnă libertate și responsabilitate. Toate acestea sunt atuuri, nu slăbiciuni. Este în beneficiul nostru, al tuturor, să ne impunem pentru aceste valori. România a demonstrat că este un partener predictibil și de încredere, prin asumarea clară atât a statutului său de membru al UE deplin angajat, din ultimii 10 ani, cât și în ceea ce privește responsabilitățile euro-atlantice de securitate și apărare comună.

În contextul crizelor complexe din regiunea noastră, cooperarea dintre România și Germania a cunoscut o nouă dinamică. Astăzi, împreună, suntem mai hotărâți, mai puternici și mai pregătiți ca niciodată să ne angajăm pentru acest parteneriat pentru o Uniune Europeană prosperă, puternică și sigură.

Domnule Profesor Frey, vă mulțumesc dumneavoastră și conducerii Balului Operei «Semper» pentru această onoare și mă bucur că am avut posibilitatea de a ne întâlni în acest context. Vă doresc dumneavoastră și Operei «Semper» din Dresda mult succes în continuare!”, a fost mesajul preşedintelui României, Klaus Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.