Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Kovesi şi Coldea, aşteptaţi să dea declaraţii

Kovesi şi Coldea, aşteptaţi să dea declaraţii

DISTRIBUIȚI

 146156 – 1906208  Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, fosul prim-adjunct al dirctorului SRI, Florian Coldea, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, politicianul Cozmin Gușă și fostul ministru al Apărării Mircea Dușa sunt așteptați să dea explicații, în această săptămână, în comisia parlamentară care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat președintele Comisiei, Mihai Fifor, informează romanialibera. „Așteptăm, în cursul zilei, să vedem dacă vom avea confirmare de la cei doi invitați”, a spus Fifor, cu referire la Kovesi și Coldea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă procurorul-șef al DNA nu se va prezenta la audieri, Mihai Fifor a precizat: „Mâine vom decide. Am văzut cu toții că a venit și motivarea CCR. Prin urmare, există posibilități, dar nu vreau să mă antrepronunț. Cred că avem elemente legale prin care să facem pașii următori”, a mai spus el, precizând că se așteaptă ca Laura Codruța Kovesi să vină la audieri.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstitutionalitate a prevederilor din Statutul deputatilor si senatorilor, potrivit cărora prezenţa persoanelor citate de comisiile parlamentare de anchetă este obligatorie. Astfel, Laura Codruţa Kovesi, care a refuzat să apară, până acum, să vină la audieri pe tema prezumtivei întâlniri din casa lui Gabriel Oprea, în seara turului doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale.  – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.