Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Modificarea Codurilor penale, mai așteaptă

Modificarea Codurilor penale, mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

 146000 – 09062017 Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că retrage de pe ordinea de zi proiectul inițial privind modificarea Codurilor penale pentru că nu ține cont de decizia Curții Constituționale din 6 iunie. Șeful Executivului i-a cerut, vineri, ministrului Justiției să găsească cât mai rapid varianta potrivită de punere în acord a legislației cu decizia Curții Constituționale, potrivit stiri.tvr.ro.

„Domnule ministru (nr. Tudorel Toader), să puneți în acord deciziile CCR cu Codul penal și cu Codul de procedură penală! Așa cum știm, a avut loc o dezabatere la nivel național în ultimele luni, avem și o decizie a CCR dată în urmă cu câteva zile, de care trebuie să ținem cont. Vă rog să vedeți care este procedura rapidă prin care ținem cont și de această decizie a CCR, care este obligatorie și care trebuie pusă în acord cu Codul penal și cu Codul de procedură penală. De aceea, am decis să retragem de pe ordinea de zi proiectul inițial care nu ținea cont de această decizie a CCR, să așteptăm publicarea acestei decizii”, a declarat Sorin Grindeanu, la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Un prag valoric „rezonabil” va fi stabilit în cazul infracțiunii de abuz în serviciu, spunea ministrul Justiției. Pragul urmează să fie stabilit în urma unor dezbateri la care vor participa specialiști în drept și reprezentanți ai societății civile.

Întrebat dacă a discutat despre acest proiect cu Sorin Grindeanu și cu Tudorel Toader, liderul PSD Liviu Dragnea a răspuns: „Nu am discutat. Ambii au fost plecați – domnul prim-ministru în Franța, domnul Tudorel Toader în Luxemburg”.

PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.