Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti O parte din dosarul Ordonanței 13 se întoarce la DNA

O parte din dosarul Ordonanței 13 se întoarce la DNA

DISTRIBUIȚI

146302 – 27062017 Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie a clasat dosarul referitor la Ordonata 13 de modificare a codurilor penale, care a scos sute de mii de oameni in strada. Dar ancheta nu e închisă în totalitate. O parte din dosar se întoarce la DNA, respectiv cea referitoare la infracţiunea de favorizare a infractorului, informează Stiri.tvr.ro. Procurorul general Augustin Lazăr a explicat că Parchetul General a fost nevoit să închidă ancheta OUG13 – a fost obligat, practic, de decizia CCR,  care a stabilit recent că procurorii nu pot investiga actele Guvernului în procesul de elaborare a legilor, așa cum a fost OUG 13. Numai că ministrul Justiției, Tudorel Toader, fost judecător la CCR, a explicat că și după această decizie a CCR procurorii pot investiga infracțiunile de drept comun, așa cum ar fi distrugerea de documente în procesul de elaborare a legilor. Prin urmare, procurorii Parchetului General ar fi putut investiga infracțiunea de distrugere de documente, însă chiar și așa au clasat dosarul, a transmis  TVR .

Ancheta în dosarul privind OUG 13 a fost începută de DNA, însă procurorii anticorupție au fost și ei nevoiți să claseze ancheta pe fondul deciziei CCR și au declinat partea cu infracțiunile de drept comun către OUG13. Acum, și Parchetul General a clasat partea cu distrugerea de documente și a trimis înapoi la DNA partea de favorizarea infractorului.

Ancheta privind Ordonanţa 13 nu e închisă în totalitate, transmitea anterior „1 Matinal”. O parte din dosar, respectiv cea referitoare la infracţiunea de favorizare a infractorului, va fi disjunsă şi se va întoarce la DNA, potrivit Agerpres care citează surse judiciare.Ordonanța 13 a provocat masive proteste de stradă și a fost abrogată prin altă ordonanţă de urgenţă – OUG 14. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.