Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Olguţa se ţine tare

Olguţa se ţine tare

DISTRIBUIȚI

145949 – 07062017 Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că salariile cele mai mari din sectorul public scad întrucât disproporţia dintre acestea şi cele de la baza piramidei salarizării în sectorul public nu putea fi corectată nici măcar etapizat, până în anul 2022, precizează News.ro.

„Legea este în conformitate cu programul de guvernare aprobat de Parlamentul României şi prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56%, pe o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi de 43 de miliarde de lei până în 2022. La baza piramidei salariale, creşterile sunt de peste 100%, ajungând şi la 300%, cum este cazul în apărare, dar scad în vârf, acolo unde unele salarii erau atât de mari încât disproporţia nu putea fi corectată nici măcar la nivelul anului 2022” a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a contrazis afirmaţiile făcute în plen de către opoziţie care a criticat creşterile salariale pentru demnitari, ministrul aspunând că, în realitate, salariile unora dintre demnitari vor fi reduse. ”Vreau să vă spun că cei aflaţi în vârful piramidei , de exemplu miniştrii, preşedintele României, conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului scad”, a spus ministrul Muncii. – PROMPT MEDIA

 

foto:romaniatv.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.