Acasă Cultura/Media Poftiţi la concert

Poftiţi la concert

DISTRIBUIȚI

146165 – 1906208  După ani în care a pus accentul pe turneele internaţionale, reprezentând cu succes cultura română în întreaga Europă, Orchestra Română de Tineret propune în această vară publicului său un alt tip de iniţiativă şi anume un turneu naţional de trei concerte la Bucureşti, Sibiu şi Timişoara, sub bagheta binecunoscutului dirijor român cu o strălucită carieră internaţională, Cristian Măcelaru.     Concertele vor avea loc pe 25, 26 şi 27 iunie, avându-l ca solist pe violonistul Marc Bouchkov.

Concertul de la Bucureşti va avea loc la Ateneul Român pe 25 iunie de la ora 19, în colaborare cu Filarmonica “George Enescu”, cel de la Sibiu se va desfăşura pe 26 iunie de la ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu, fiind organizat cu colaborarea Filarmonicii de stat din Sibiu şi integrat în seria Concerte estivale – Zilele muzicale Americano-române şi iar cel de la Timişoara, este programat pe 27 iunie, ora 19.00 la Sala Capitol din Timişoara, fiind organizat cu colaborarea Filarmonicii “Banatul” din Timişoara şi inclus în cadrul proiectului EU Laboratories Orchestra.

Programul turneului are în centru două lucrări celebre ale repertoriului universal: Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră, op. 64 de Felix Mendelssohn-Bartholdy şi Simfonia nr. 11 în sol minor „Anul 1905” de Dimitri  Şostakovici, aceasta din urmă cântându-se foarte rar in România.

Orchestra Română de Tineret își merită pe deplin denumirea, datorată nu doar vârstei participanților, ci și componenței sale, cei peste 500 de muzicieni care au trecut prin acest vast proiect de educație venind din toate colțurile României și ale Republicii Moldova. Era normal așadar ca publicul din România să vină în contact nemijlocit cu acest colectiv artistic creat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu și format artistic de dirijorul Cristian Mandeal, care acum, la 9 ani de la înființare, reprezintă una dintre cele mai prezente valori culturale ale României peste hotare. În acest an, publicul din două foarte importante centre culturale ale României, Sibiu și Timișoara (fosta și viitoarea Capitală Culturală Europeană) vor putea aplauda pe viu această minunată orchestră, condusă de Cristian Măcelaru unul dintre cei mai de succes tineri dirijori români ai momentului la nivel internațional. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.