Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Precizări de la Poliția Română

Precizări de la Poliția Română

DISTRIBUIȚI

146357 – 29062017 – Profilurile de Facebook pot fi false și pot ascunde în spatele lor persoane rău intenționate, interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam, pentru furturi de identitate și alte atacuri virtuale, avertizează Poliția Română.

”Pentru depistarea unui profil de Facebook fals, polițiștii ne recomandă să ne interesăm dacă vreuna dintre cunoștinţele comune s-a întâlnit vreodată cu persoana respectivă. De asemenea, să căutăm, pe Internet, detalii despre persoanele care ne solicită prietenia, fiind cu atât mai ușor atunci când pretinde că a studiat la vreo școală de renume sau are o funcție la o companie cunoscută. De asemenea, ar trbui să examinăm fotografiile și albumele cu atenție, întrucât o persoană reală va avea de obicei fotografii cu prietenii şi familia şi a făcut comentarii la alte fotografii ale persoanelor cunoscute în legătură cu evenimente la care au participat împreună.

”Observați dacă este etichetat în alte postări ale prietenilor. Chiar dacă este o persoană reală, nu trimiteți niciodată fotografii personale celor pe care nu îi cunoașteți”, mai scrie Poliția, pe Facebook. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.