Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Robert Sighiartău: Cetățenii plătesc scump incompetența acestui guvern

Robert Sighiartău: Cetățenii plătesc scump incompetența acestui guvern

DISTRIBUIȚI

145950 – 07062017 “După ce timp de o jumătate de an actuala guvernare a comunicat pe toate canalele măririle de salarii la toate nivelele și la toate categoriile de salariați, în procente foarte mari, astăzi lucrurile nu mai sunt deloc așa cum au fost prezentate”,  a transmis deputatul Robert Sighiartău printr-un comunicat de presă.

“Ultimele zile de dezbatere a legii salarizării arată, fără niciun altfel de comentariu, că Guvernul (mai precis conducerea Ministerului Muncii) este nepregătit pentru a da o lege sustenabilă, coerentă, dreaptă și corectă pentru toate categoriile de salariați. Cetățenii României sunt cei care plătesc scump pentru incompetența Guvernului, singurul efect al guvernării fiind creșterea prețurilor, în special pe fondul creării unui nivel de așteptare nerealist. O lege bună depusă spre aprobarea Parlamentului este modificată la nivel de formă, iar schimbările care apar sunt minore. Actuala lege a fost schimbată pe fond la toate capitolele, în emisiuni televizate, în urma micilor greve, în procente diverse, fără a se face un minim calcul economic și a impactului asupra bugetului țării.

Faptul că ieri, cu o zi înainte de votul final, după dezbateri și vot la Senat, Ministrul Muncii a declarat că măririle nu se mai încadrează în bugetul anului în curs arată slaba pregătire a legii și a ministrului.

Este limpede pentru oricine care urmărește modul de administrare a țării că programul de guvernare al actualei coaliții de guvernare nu mai este credibil, iar echipa guvernamentală este depășită în a-și îndeplini misiunea.

Vedem o prăbușire a tuturor promisiunilor PSD-ALDE. Pe lângă ratarea legii salarizării, Guvernul a pierdut deja anul 2017 în privința investițiilor, care ar fi adus bani suplimentari la buget și implicit posibilitatea așezării legii pe o temelie rezistentă. Investițiile sunt la un nivel foarte jos, iar fondurile europene au rămas în conturile UE, fiindcă nu au fost implementate proiecte. Ne îndreptăm spre falimentul unei guvernări conduse prin interpuși și care nu mai poate genera un proiect credibil care să angajeze societatea românească pozitiv”, a fost mesajul deputatului cu privire la actuala situaţie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.