Acasă Externe Agenda Europeana Strasbourg: Solidaritatea nu este o stradă cu sens unic

Strasbourg: Solidaritatea nu este o stradă cu sens unic

DISTRIBUIȚI

146359 – 29062017 – Miercuri, 28 iunie 2017, cu ocazia celei de-a treia părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (Strasbourg, 26 – 30 iunie 2017), deputatul  Ionuţ Stroe, membru al Delegaţiei Parlamentului României la APCE, a avut o intervenţie în plenul Adunării, pe marginea raportului cu tema ”Un răspuns umanitar şi politic cuprinzător la criza migraţiei şi a refugiaţilor din Europa”.

Parlamentarul român a subliniat faptul că recunoaşte necesitatea unui angajament comun, la nivel european, pentru gestionarea provocărilor legate de migraţiune: ”Deşi ţara mea nu este afectată în mod direct de fluxurile de migraţie, ea a decis să participe, în spiritul solidarităţii, la toate măsurile care sunt puse în aplicare la nivelul Uniunii Europene în prezent. Dar solidaritatea nu este o stradă cu sens unic. Fiecare ţară trebuie să-şi asume responsabilitatea”.

În acest context, el a salutat iniţiativa de lansare a unei reţele parlamentare a diasporei, şi-a exprimat încrederea că aceasta va contribui la transformarea comunităţilor diasporei şi va fi o parte a soluţiei pentru criza actuală, oferind noilor veniţi sprijinul necesar pentru o integrare mai rapidă. ”Drepturile şi demnitatea a milioane de fiinţe umane sunt diminuate dacă acestea rămân să stea în taberele de refugiaţi sau la marginea oraşelor, fără să aibă acces la facilităţile de bază şi la oportunităţi de realizare a unui venit”, a adăugat Stroe.

Totodată, parlamentarul român a precizat că ”pentru a evita suprapunerea eforturilor care privesc politicile şi procesele legate de migraţie, pentru a maximiza impactul şi eficacitatea ajutoarelor globale, dar şi pentru a ne asigura că accentul este pus pe dezvoltare, trebuie să menţinem un dialog constant cu ONG-urile locale şi internaţionale, cu societatea civilă, cu guvernele ţărilor partenere, dar şi cu ONU, asupra elaborării, implementării şi evaluării politicilor ce privesc migraţia, relocarea şi refugiaţii”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.